Top

SEKTÖR TÜMLEŞİK EĞİTİM (STE) PROGRAMI

SEKTÖR TÜMLEŞİK EĞİTİM (STE) PROGRAMI

SEKTÖR TÜMLEŞİK EĞİTİM (STE) PROGRAMI

         SEKTÖR TÜMLEŞİK EĞİTİM (STE) PROGRAMI

 

            Tekirdağ bölgesindeki tüm OSB’ler ve birçok sivil toplum kuruluşu , Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Çorlu Mühendislik Fakültesiyle, Ek ’te belirtilen ‘’Sektör Tümleşik Eğitim     (STE) Programı İş Birliği Protokolü’’ nü imzalamışlardır.

            Bu protokolde amaç , üniversitemizin teknik bölümlerindeki öğrencilerin mezuniyet öncesi piyasa şartlarına uyum sağlaması , mesleki yönden teori-uygulama arasındaki ilişkileri yerinde gözlemlemesi ve kendini yetiştirme hususunda işverenlerin taleplerine uygun istihdam sağlamaktır. Bu doğrultuda ilgili bölümlerin son sınıflarının son yarıyıllarında öğrenciler talep eden işveren kuruluşlara stajyer gibi yönlendirilecek , özel sektör ve kamu işyerlerinde mesleki uygulama yapmalarına olanak verilecektir. Bu süre zarfında öğrencinin 5510 sayılı kanun gereği iş kazası ve meslek hastalıklarına karşı sigortaları ve primleri fakülte tarafından ödenecektir.

            Çorlu Deri İhtisas ve Karma Organize Sanayi Bölgesi olarak bizlerde STE programının amaçları doğrultusunda siz değerli katılımcı kuruluşlarımızın bu programa ilişkin taleplerini belirleyecek bir veri tabanı oluşturup , her yıl Eylül ayının 15 ’ine kadar bu talepleri fakülte ile paylaşacağız.

            Konuyu bilgilerinize sunarız.

 

 

                                                                                                  Çorlu Deri İhtisas ve Karma OSB