Top

Bölgemizdeki Parsel Devirleri,Bina Kiralama ve Sektör Grupları ile İlgili Önemli Duyuru

Bölgemizdeki Parsel Devirleri,Bina Kiralama ve Sektör Grupları ile İlgili Önemli Duyuru

Bölgemizdeki Parsel Devirleri,Bina Kiralama ve Sektör Grupları ile İlgili Önemli Duyuru

Bölge Müdürlüğümüze Parsel Devirleri, Bina Kiralama ve Sektör Grupları ile Çeşitli Zamanlarda gelen sorular ve tespit edilmiş kaçak kiralama işlemleri üzerine bu konularda Bazı Hususlara Açıklama Getirme Gereği Hasıl Olmuştur.

 

                               BÖLGEDE FAALİYETİNE İZİN VERİLMEYEN SEKTÖR GRUPLARI

 

4562 Sayılı Organize Sanayi Bölgeleri Uygulama Yönetmeliğinin 101. Maddesi ve 2016 Yılı Genel Kurulumuzda Alınan Karar Gereği aşağıda belirtilen Sektör gruplarına Bölgemizde Yer Verilmeyecek olup, Mağduriyet yaşanmaması için Yer Alımı Ve Satışı Öncesinde Mutlaka OSB Müdürlüğünden Bilgi alınmalı,Yer Kiralama veya Yerini Kiralamada da gene Mutlak surette OSB Müdürlüğünden bilgi alınacaktır.

 1.       Hertürlü  Geri Dönüşüm Firmaları

 2.       Tehlikeli, Yanıcı Parlayıcı, Patlayıcı ve Koku Yapıcı Kimyasalların Üretimi ve Depolanması

 3.       Gıda Sektörü

 4.       Üretim Esasına Dayanmayan Küçük Ticari İşletmeler

 

  

PARSEL KİRALAMALARINDA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR

 

Parsel Kiralamaları 4562 Sayılı OSB Uygulama Yönetmeliğinin 173. Maddesindeki esaslar Çerçevesinde Gerçekleştirilmektedir.

 

  • 1 Parselde 1 Kiracı Esası

 

Her Parselde Bir İşletme esastır. Mal Sahibi veya Kiracı Faaliyette Bulunabilir. Hiçbir şekilde 2.  kiracı veya Kiralanmış Yerde Mal Sahibinin Faaliyeti Söz konusu Olamaz.

 

  • Bağımsız Bölüm Esası

 

Her İşletme bir bağımsız Bölümdür. Katlı Olması veya Müştemilatlarının olması herbir kısmını Kiralarım anlamına gelemez. Böyle bir aksiyon olması durumunda Gerekli Yasal tedbirler gündeme gelecektir. Mağduriyet yaşanmaması için OSB Müdürlüğünden bilgi almadan Kiralama kesinlikle gerçekleştirilmemelidir.